Știai că în 10 minute de EFT îți poți reduce semnificativ stresul și anxietatea ?

Ce este EFT ?

Emotional Freedom Techniques -Tehnici de eliberare emoțională

Sistemul energetic uman dublează şi hrăneşte sistemul fizic. Stim deja prin intermediul acupuncturii, ramură a medicinei ce a fost recunoscută şi în lumea occidentală în ultimii 50-70 de ani, că energia vitală curge în interiorul nostru de-a lungul unor meridiane energetice.

“Cauza tuturor emotiilor negative este existenta unei întreruperi in circuitul energetic al corpului” –
Gary Craig, fondatorul EFT

Tehnicile de eliberare emoțională – EFT ( Emotional Freedom Tehniques) sunt un set de metode care îmbină presopunctura orientală cu psihologia modernă. Mai exact, prin presarea sau lovirea ușoară (ciocănirea) cu buricele degetelor mijlociu și arătător – ”tapping” în limba engleză – a unor puncte de pe corp care sunt terminații ale meridianelor energetice, se eliberează tensiunile acumulate în organism.  Iar prin numirea sentimentelor negative și a convingerilor nesuportive, se ajunge la calmarea amigdalei, restabilirea echilibrului energetic și resetarea creierului pentru a reacționa într-un mod mai armonios.   

Subconștientul și corpul sunt legate. Ca urmare, lovirea ușoară pe corp are efect direct asupra subconștientului tău. Este ca și cum ai rescrie informația de pe hard-diskul unui computer folosind o comandă de la tastatură. 

 Punctele de pe corp pe care se aplică bătaia  sunt următoarele: 

  1. Punctul ”karate”
  2. Sprânceană
  3. Colțul ochiului
  4. Sub ochi
  5. Sub nas
  6. Bărbie
  7. Claviculă
  8. Sub braț
  9. Creștetul capului

După cum vezi, există câte un capăt de meridian pe fiecare parte a corpului, deci poți să aplici lovituri ușoare cu oricare mână pe orice parte a corpului te simți confortabil pentru că efectul e același. 

Tehnica presupune să lovești ușor de 4-5 ori pe fiecare punct în timp ce spui anumite fraze. Pentru a lovi pe zona claviculei poți folosi podul palmei, în timp ce pentru a lovi pe celelalte puncte, folosești degetele arătător și mijlociul, lipite.

Dovezi, utilizări, beneficii

Dovezi ale efectelor benefice asupra creierului, asupra corpului si a psihicului vin din scanările cu CT si RMN ale creierului , din studii stiintifice care demonstreaza scăderea cu 25% a nivelului de cortizol, hormon al stresului, după doar 20 de minute de EFT.

EFT poate fi folosită pe o gamă foarte largă de situații, de la teama de a vorbi în public, reducerea agitației și a tristeții, frica de avion, teama de a fi criticat, lipsa de putere, de voință, de iubire de sine, rezolvarea unor situații legate de relații prezente dar și din trecut.

Mirela este un om care își pune toată cunoșterea și priceperea pentru un singur scop - ca tu să fii bine, ca tu să te regăsești și să te simți întregit. Recomand cu drag ședințele ei de eliberare emoțională pentru că rezultatele se văd și se simt imediat. Îți mulțumesc Mirela!
Adriana Roman
Manager - BE YOUR BRAND
Cu caldura si deschidere, Mirela te duce de mana catre locuri profunde din tine pe care poate ca niciodata nu le-ai explorat: iti deschide o cale de cunoastere si vindecare emotionala. Dupa prima sedinta, o liniste interioara s-a cobarat in sufletul meu... nu credeam ca e posibil... Multumesc, Mirela!
Magda Zatari
Photographer, Art Director, Life coach

Se poate folosi oriunde, oricând: acasă, la birou, în mașină. Câteva minute de EFT iți pot schimba starea emoțională și implicit ziua.  Este o metodă foarte flexibilă: după ce înveți să o folosești, o poți adapta în diverse alte situații.

În plus, atunci când începi să lucrezi cu EFT pe o anumita situație neplăcută pe care o ai în viața ta, vei putea vedea îmbunătățiri ale altor aspecte ale vieții tale.

EFT poate fi busola care te poate conduce la adevarata ta lumina, te ajuta sa te imprietenesti cu tine, să te accepți și să te iubești pe tine însuți. Această aspirație este încorporată în EFT: „Aleg să fiu în pace”. „Mă accept și mă iubesc așa cum sunt”, “Invat sa ma accept ai sa ma iubesc asa cum sunt”.

Oamenii care lucrează cu EFT în mod constant învață să fie onești cu ei înșiși, să rămână în prezent („ce simt acum”), sunt dispuși să renunțe la a-i învinui pe alții pentru problemele lor.

 EFT nu iti sterge pe loc problemele de viata sau atitudinea celor din jur, dar iti schimba radical perceptia ta asupra lor. In consecinta, starile tale vor deveni mai pozitive, creative si mult mai focusate spre soluții.

ro_RORomână